Naar inhoud

Van horen zeggen...

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Van horen zeggen... - Kempens Karakter - Geert De Kockere, illustraties door Johan Devrome
We hebben horen zeggen dat er vanaf mei een fantastisch en puur Kempisch kinderverhalenboek verkrijgbaar is. Hoofdpersonage Vos ontmoet Kempense dieren van diverse pluimage die hem vervoeren met spannende, lokale verhalen.

Terwijl je het verhaal voorleest, maak je met de kinderen een mooie wandeling langs diverse settingen: van de pure natuur van Lille tot de historische site van Herentals.

Het boek ‘Van horen zeggen’ telt 12 dierenverhalen en bijhorende kinderwandelingen van ongeveer 5 kilometer in de gemeenten Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome.

Een fragment uit het Heggeverhaal:

‘Wij zijn Konien, Keun en Nijn’, zei Nijn, het middelste konijntje van de drie. ‘En wat zitten jullie hier te doen?’ vroeg Vos nieuwsgierig. ‘Ons te verwonderen’, zei Keun, het meest rechtste konijntje. ‘Ken je het wonder dan niet misschien? Het wonder van nonkel Jan?’ ‘Jonker!’ riep

 Konien. ‘Jonker, het is jonker Jan! Dat zei ik je toch al duizend keer!’ ‘Hij deed alsof hij ridderlijk rijk was,’ ging Keun verder, ‘maar had in werkelijkheid veel schulden. Hij leefde boven zijn tand.’ ‘Stand!’ riep Konien weer. ‘Hij leefde boven zijn stand, hij gaf te veel geld uit.’ ‘En dus’, ging Keun onverstoord verder, ‘besloot nonkel Jan een gouden kelk te stelen uit de kerk van Wechelderzande.’ ‘Foei!’ zei Nijn. ‘Dat doe je niet!’ “

Wat: “Van horen zeggen”, een realisatie van Kempens Karakter
Prijs: € 8, verkrijgbaar aan het onthaal

Datum van het bericht: donderdag 16 februari 2017

Alle nieuws