Naar inhoud

Erfgoeddag 2017 - Ho ho, ik heb zorgen!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Erfgoeddag 2017
De Erfgoeddag 2017 staat in Vlaanderen in het teken van ‘zorg’. Al meer dan 30 jaar draagt vzw Hegge zorg voor ons mooie lokale erfgoed rond het Heggewonder met de 25-jaarlijkse fameuze Ommegang en grootse licht- en klankspelen.

De Hegge zet de deuren open. Ook van haar indrukwekkende depot met meer dan duizend kostuums en rekwisieten. Sinds 2011 is vzw Hegge dan ook door toenmalig minister van Cultuur Joke Schauvliege toegevoegd aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken. Aansluitend  organiseert de gemeentelijke cultuurdienst een geanimeerde wandeling met vraagjes en spelletjes onderweg. Groot en klein kunnen ook in een knus tentje aan de Heggekapel luisteren naar rasverteller Geert De Kockere die onder andere vertelt uit het Kempense verhalenboek  ‘Van horen zeggen’.

Er is ook een treintje dat het depot en de kapel verbindt. Altijd plezant! Daarnaast zijn er nog volksspelen, een springkasteel, je kan je verkleden als een middeleeuwer enz.

ERFGOEDDAG 2017 -  ACHTER DE SCHERMEN BIJ DE HEGGE
Wanneer? Zondag 23 april vanaf 13.30 uur tot 17 uur
Waar? Pastorij Poederlee (Dorp 2) – PC Mollenhof (Lichtaartsesteenweg 1) – Heggekapel (Hegge)
De wandeling start aan PC Mollenhof. In de naburige oude pastorij is ook het kostuumdepot. Daarnaast worden PC Mollenhof en de Heggekapel ook met elkaar verbonden door een treintje: altijd plezant!
Randamimatie met volksspelen, verkleedkleren, springkasteel, ...


GRATIS

 

Datum van het bericht: donderdag 09 februari 2017

Alle nieuws