Naar inhoud

Ga mee de strijd aan tegen zwerfvuil

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meisjeschiro Gierle aan het werk in 2016.
Op zaterdagvoormiddag 22 april 2017 binden we met zijn allen opnieuw de strijd aan met zwerfvuil. Iedereen die wil, kan deelnemen. Het maakt niet uit of je individueel, met je vereniging of met je bedrijf wil meedoen.

Help jij ook mee?

Ruim die voormiddag samen met je buren jullie straat op. De week voor 22 april kan je in het gemeentehuis enkele hulpmiddeltjes krijgen om je werk te verrichten : zwerfvuilzakken, handschoenen, fluovesten en prikstokken.

Hoe kan je meedoen?

1. Meld je aan bij de milieudienst. Laat weten welke straat of straten je wil doen.

2. Pik in de week voor 22 april 2017 zwerfvuilzakken, handschoenen en prikstokken op in het gemeentehuis.

3. Verzamel op 22 april 2017 alle afval in de afgesproken straat en breng het naar één van de inzamelpunten tussen 9u30 en 12u30. Hier zal je worden beloond met wat lekkers.

Inzamelpunten

Lille : Chiro, Helleweg 13

Poederlee : PC Mollenhof, Lichtaartsesteenweg 1

Gierle : Chiro meisjes, Molenvelden

Wechelderzande : oude jongensschool aan de kerk

 

Elke dag vechten tegen zwerfvuil

De zwerfvuilactie is niet het enige dat de gemeente doet tegen zwerfvuil. Elke dag gaan onze gemeentediensten de strijd aan tegen zwerfvuil.

  • Wekelijks maakt de gemeente alle vuilbakjes leeg (ongeveer 85 vuilbakjes op 75 locaties). Dat is een dag werk . Het resultaat: wekelijks één volle vrachtwagen. Vaak gaat het om restafval dat gedumpt wordt in of naast de vuilbakjes.
  • Jaarlijks worden er 250 sluikstorten opgeruimd. Dat is één sluikstort per werkdag.
  • Elk najaar houden de gemeentediensten een eigen opruimactie voor zwerfvuil. In november 2016 werden 166 zakken zwerfvuil verzameld.
Datum van het bericht: woensdag 01 maart 2017

Alle nieuws