Naar inhoud

Praktisch

Bevolking

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 98 25
fax 014 88 20 50
e-mail

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u 13-16u  
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u 13-16u  
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Relevante info

Uittreksel uit het strafregister

Dit uittreksel vervangt het getuigschrift van goed zedelijk gedrag.

Het uittreksel uit het strafregister is een officieel document dat een opsomming geeft van eventuele veroordelingen. Het vermeldt dus je eventuele strafrechterlijke verleden.

Wat?

Het uittreksel uit het strafregister vervangt het getuigschrift van goed zedelijk gedrag. Hierin wordt enkel rekening gehouden met effectief uitgesproken vonnissen die vermeld staan in het strafregister van de persoon. Een lijst van die veroordelingen wordt bij het getuigschrift gevoegd.

Modellen

Er zijn drie types uittreksels.

Model 1 (art. 595)

Model 1 is het standaardgetuigschrift dat je kan aanvragen voor allerlei doeleinden.

Model 1 (art. 596.1)

Model 1 (art.596.1) is een uittreksel om een activiteit of een beroep uit te mogen oefenen waarvan de voorwaarden in een wet of een verordening bepaald werden. 

Model 2 (art. 596.2)

Model 2 vraag je aan om een activiteit uit te oefenen die valt onder een van volgende themagebieden:

  • opvoeding
  • psycho-medisch-sociale begeleiding
  • hulpverlening aan de jeugd
  • kinderbescherming
  • animatie van minderjarigen
  • begeleiding van minderjarigen

Wie?

Je kan het aanvragen voor jezelf, ook wanneer je afgeschreven bent naar het buitenland met een laatste adres in Lille of wanneer je geschrapt bent met een laatste adres in Lille.

Te vermelden bij aanvraag.

- Tewerkstelling / sollicitatie
- Naam werkgever / instantie
- Functie
of anderen

Waar?

Je kan het uittreksel elektronisch aanvragen via het e-loket. Je moet het wel persoonlijk komen afhalen. Je kan het uittreksel ook aanvragen in het gemeentehuis. Model 1 krijg je in de meeste gevallen onmiddellijk mee na de aanvraag. Model 2 is pas na twee dagen beschikbaar.
Enkel indien je in de onmogelijkheid bent om dit attest persoonlijk te komen ophalen kan dit gebeuren door een derde aan de hand van een volmacht, ondertekend door de volmachtgever waarin vermeld staat dat deze persoon (met naam) de volmacht heeft om uw uittreksel uit het strafregister op te halen. Deze volmacht moet vergezeld zijn van een kopie van de identiteitskaart van de volmachtgever. Diegene die het attest komt ophalen brengt ook zijn eigen identiteitskaart mee. Het uittreksel uit het strafregister zal onder gesloten omslag aan deze persoon mee gegeven worden.

Uitzondering

Een aanvraag via het e-loket kan niet voor geschrapte personen met hun laatste adres in Lille. De betrokkene moet zich persoonlijk aanmelden in het gemeentehuis.

Uittreksel strafregister voor het buitenland, voor meer info contacteer dienst burgerzaken.

Tarief

Gratis

E-loket